Haber-Yazı.. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Şubat'ta, “İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinde Yapılan Değişiklikler” konulu bir tebliğ yayınlanmıştı. Kaffed’in girişimleri neticesinde 28 Şubat'ta yeni bir tebliğ yayınlandı, ayrıca tercih süresi 8 Mart’a kadar uzatıldı.
Bir önceki tebliğde; “Ortaokullarda seçmeli ders uygulamaları konusunda esneklik sağlanması, her okul yönetiminin kendi imkanları doğrultusunda, çizelgenin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten bir grup oluşturması, öğrencilerin seçimlerini, kendi okullarında okul yönetimi tarafından oluşturulan dersleri seçmeleri” konusu yer almakta idi.
Yaşayan Diller ve Lehçeler adı altında ortaokullarda Adigebze ve Abazaca eğitiminin nerede ise bitmesi anlamına gelen bu uygulamada, anadil sınıflarının açılabilmesi tamamen okul idarelerinin inisiyatifine bırakılmıştı. Bu uygulama geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz anadil eğitiminin bundan sonraki süreçte büyük sıkıntılarla karşılaşması anlamına geliyordu.
Kurumların-örgütlülüğün önemi
Kaffed’in yoğun çalışma ve girişimleri sonucu Adigece ve Abazaca anadil eğitimi derslerinin tercih süresi uzatıldı ve yeni uygulama tebliği yayınlandı. Bu çalışmalar neticesinde 28.02.2017 tarihinde yeni bir tebliğ yayınlanmış ve yayınlanan tebliğde; “Ortaokullarda seçmeli ders uygulaması konusunda esneklik sağlanması ve her okul yönetimi kendi imkanları doğrultusunda çizelgenin seçmeli dersler bölümünde yer alan azami 10 dersten ‘Yaşayan Diller ve Lehçeler’ dikkate alınarak grup oluşturulması” yönünde uygulama getirilmiş, ayrıca tercih süresi 8 Mart 2017 tarihine kadar uzatılmıştır.
Geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimize ‘Yaşayan Diller ve Lehçeler bölümünden Adigece-Kiril alfabesine göre, Abazaca-Kiril alfabesine göre’ seçtirelim ve anadil sınıflarımızın katlanarak çoğaltılmasına destek olalım.
DÇH-İletişim




Yorumlar
ELEŞTİRİ VE ÖVGÜ
Mart 2, 2017 yazan Konuk, 3 yıl 51 hafta ago
Comment: 12503
Gördüğünüz eksik konularda kurumları nasıl acımasızca ve yerinde eleştiriyorsanız, olumlu yapılan işlerde de yaptığınız övgü; olaylara tarafsız bakışınızın kanıtıdır.
DÇH' li dostları kutluyorum. HUPŞI Adnan